Home
×
....
....
....
 
@motodesignshop
@motodesignshop
@motodesignshop


 


© Moto Designshop Inc. 2019
All Rights Reserved.
Back
 
 

Wallpaper House

Commissioned by Wallpaper Magazine, Moto was challenged to design an innovative small house of 100 square meters in a rural setting. The program evolved as an artist’s retreat, focused around two themes; first, the need to create two distinct spaces for living and working, and second, a means to fully close up the structure when not in use. The solution nestled one corner of the building into the dune of the seaside site. The exposed side deploys a wooden screen which pulls away from the house to open up the courtyard to the sky, while shaping a shaded car port. The painting studio rolls out several feet, cantilevering over the shoreline for unobstructed views.
 
 
 
 
 
“How do you showcase the world's best new talent? We asked [to] show us what they could do.”

- Wallpaper Magazine
 
The simple move of rolling out the painting studio and carport radically re-organizes the spaces and changes the artist’s interaction with both the structure and the surrounding seascape.